Publică un anunț
piatasud.md

Centrul de Sănătate Slobozia Mare a fost eficientizat energetic cu sprijinul CNAM. Valoarea proiectului

Centrul de Sănătate Slobozia Mare a fost eficientizat energetic cu sprijinul CNAM. Valoarea proiectului

Clădirea Centrului de Sănătate Slobozia Mare a fost eficientizată energetic în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Proiectul a constat în izolarea termică a fațadei edificiului și reconstrucția instalațiilor electrice.

Reprezentanţii CNAM au efectuat recent o vizită de monitorizare a proiectului investițional și au constatat că toate lucrările obiectului contractual au fost finalizate, acestea fiind executate în corespundere cu prevederile proiectului și procesele-verbale de recepție a activităților executate.

Valoarea totală a proiectului este de circa 893 de mii de lei, dintre care în jur de 660 de mii de lei reprezintă contribuția CNAM.

Elena Saghin, șefa Centrului de Sănătate Slobozia Mare, care este activă și aplică la aceste proiecte de susținere a modernizării și reabilitării clădirilor prin mecanismul de eficiență energetică, a declarat că este mândră de aceste realizări care vor avea un efect pozitiv pentru pacienți, dar și pentru colectivul care va lucra în codiții bune în perioada rece a anului.

„Nu mă voi opri aici, ci voi căuta și solutii de energie verde prin panouri fotovotaice ca să asigurăm cu curent electric de alternativă Centrul, dar și alte codiții îmbunătățite pentru copii și adulți”, a mai declarat șefa centrul de sănătate.

Măsurile de eficiență energetică implementate vor asigura condiții optime și confortul necesar pentru activitatea cadrelor medicale și tratamentul persoanelor care apelează după ajutor medical. Instituția deservește un număr de peste 9700 de cetățeni din trei localități, și anume: Slobozia Mare, Câșlița-Prut și Văleni.

În prezent, în cadrul CS Slobozia Mare activează cinci medici de familie și 20 de asistente medicale.

Articole similare