Publică un anunț
piatasud.md

Cetățenii raionului Cahul vor beneficia de granturi pentru modernizarea sau construcția facilităților de sanitație

Cetățenii raionului Cahul vor beneficia de granturi pentru modernizarea sau construcția facilităților de sanitație
© sursa foto: stiri.md

Aceasta va fi posibil o dată cu implementarea Proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” la care raionul Cahul este parte. 

Valoarea totală a proiectului constituie puțin peste 201 milioane de lei, contribuția Consiliului raional Cahul fiind de 3 % sau peste 3,7 milioane lei. 

Astăzi în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional Cahul s-a decis participarea în cadrul acestui proiect național. 

Proiectul este finanțat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltareși Asociația Internațională de Dezvoltare prin intermediul Băncii Mondiale cu o durată de implementare de 5 ani. 

Scopul acestui Proiect este sporirea accesului la serviciile de asigurare cu apă și sanitație în localitățile din raionul Cahul.

Pentru sistemele de aprovizionare cu apă: (Re)construcția și asigurarea măsurilor de protecție pentru instalațiile de captare a apei, stația de tratare a apei, rețeaua de transmisie, rețeaua de distribuție, sistemul de contorizare a apei și alt echipament necesar pentru funcționarea acestui sistem.

Pentru sistemele de sanitație: construcția și/sau reabilitarea stațiilor de epurare a apelor uzate, construcția/reabilitarea colectoarelor de ape uzate, construcția rețelelor de sanitație și a stațiilor de pompare, conectările pentru gospodării și asigurarea echipamentului necesar pentru funcționarea sistemului de sanitație.

La fel, se va elabora studiu de fezabilitate, a proiectelor tehnice, supravegherea tehnică asociată cu dezvoltarea infrastructurii noi, activități de mobilizare și comunicare cu beneficiarii proiectului; Se va acorda suport pentru gospodăriilor casnice eligibile pentru a acoperi o parte din costuri pentru conectarea la sistemul de aprovizionare cu apă și sanitație.

De asemenea, se va acorda asistență tehnică pentru a ajuta în dezvoltarea unor aranjamente de management durabile prin intermediul contractelor de delegare între autoritățile locale și operatorii regionali.

Articole similare