Publică un anunț
piatasud.md

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul

Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul! Această nouă regulă a fost publicată în Monitorul Oficial turc care vine ca urmare a unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu la Ankara, transmite Digi24.ro

 „Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc, potrivit presei din Turcia.

Modificările tehnice necesare pentru aplicarea măsurii anunțate de Turcia, o destinație turistică aflată în topul românilor, sunt așteptate să fie finalizate înainte de data de 1 iunie 2024, când va intra în vigoare noua regulă.

Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Turcia la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan, însoțit de o delegație de miniștri. Premierul român a fost întâmpinat pe Aeroportul Internațional Esenboga de reprezentanți ai autorităților din Ankara, printre care ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, și viceprimarul municipalității Ankarei, Faruk Koyluoglu, conform celor transmise de Guvern.

Articole similare