Publică un anunț
piatasud.md

Cinci localități din ţară printre care și municipiul Cahul au devenit parte a unui proiect de studii în domeniul IT

Cinci localități din ţară printre care și municipiul Cahul au devenit parte a unui proiect de studii în domeniul IT

Locuitorii din Bălți, Cahul, Ungheni, Sângerei și Taraclia vor dispune  de mai multe oportunități pentru a studia domeniul tehnologiei informației. Asta după ce proiectul TEKWILL și-a extins programele la nivel național şi o serie de cursuri sunt disponibile pentru mai multe regiuni ale țării, transmite MOLDPRES.

În cadrul Tekwill Academy, 28 de candidați selectați prin concurs vor putea învăța mai multe specializări IT și vor beneficia de o acoperire a costurilor de studiu în proporție de 70%. Inițiativa educativă este implementată cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și al Suediei, în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC – Tekwill”. Proiectul are drept scop extinderea oportunităților de dezvoltare în regiuni și crearea premiselor pentru conectarea capitalului uman cu posibilitățile oferite de companiile IT locale. Cursurile urmează a fi desfășurate în perioada lunilor februarie-iulie 2021.

„Oricine se poate înscrie pentru a obține o bursă oferită de Tekwill Academy, indiferent dacă sunt tineri studenți, specialiști calificați sau persoane care nu au deloc studii în domeniul IT. Cu toate aceste, există anumite criterii de eligibilitate, pe care candidații trebuie să le respecte: vârsta între 18-35 ani; studii liceale finalizate; reședința actuală – Bălți, Cahul, Ungheni, Sângerei, Taraclia; posibilitatea de a acoperi 30% din costul integral al programului de studii; intenția fermă de a aplica cunoștințele obținute în câmpul muncii”, au explicat surse din cadrul proiectului.

Tekwill Academy este o inițiativă educațională care furnizează cursuri și instruiri tehnice. În perioada 2018 – 2020, peste 150 de specialiști și-au certificat cunoștințele în domeniu. Tekwill Academy oferă inclusiv programe de pregătire pentru certificări internaționale: Cisco, Oracle, Cyber Security & Networks, SQL Fundamentals, JAVA Fundamentals etc.

Tekwill Academy a fost creată și funcționează în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC din Moldova”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul USAID și Suediei.

Articole similare