Publică un anunț
piatasud.md

Circa 4 tone de produse alimentare, colectate în acest an de Misiunea Socială Diaconia vor ajunge la cei nevoiași

Circa 4 tone de produse alimentare, colectate în acest an de Misiunea Socială Diaconia vor ajunge la cei nevoiași

Aproape 4 tone de produse alimentare au fost colectate, în acest an, în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a risipei de alimente, desfăşurată de Misiunea Socială Diaconia, transmite TVR Moldova.

Produsele vor fi oferite persoanelor vulnerabile din Republica Moldova iar o parte dintre ele au ajuns deja la un centrul pentru copii din comuna Ivancea.

Centrul de zi „Bunvolentia” din Ivancea, găzduieşte zeci de copii din familii vulnerabile. Ei primesc asistenţă din parte specialiştilor, fac activităţi educativ-culturale dar primesc şi un prânz sănătos şi săţios. Andrian şi cei doi fraţi ai săi vin zilnic la centru. Familia lor o duce greu, iar recent mama a fost nevoită să plece la muncă peste hotare.  

În perioada carantinei, instituţia a livrat la domiciliu produse alimentare pentru familiile social vulnerabile şi pentru bătrânii din localitate. Cheltuielile pentru întreţinerea centrului sunt mari, iar fără donaţii, oferite inclusiv de Banca de Alimente, nu ar face faţă.

ANGELA REVUŢCAIA, administrator, Centrul pentru copii „Bunvolentia”, Ivancea: „Este un ajutor enorm şi o economie atât pentru organizaţia noastră cât şi pentru familiile cu venituri mici. Pregătim copiilor ceea ce le place, inclusiv deserturi.”

La sfârşitul lunii noiembrie, Banca de Alimente a organizat cea de-a 2-a ediţie a „Campaniei naţionale de prevenire a risipei de alimente şi a foametei”. Mii de oamenii au răspuns îndemnului şi au donat aproape 4 tone de produse alimentare.

OLEG PARASCHIV director, Banca de Alimente: „Numărul beneficiarilor a crescut, pentru că au crescut preţurile la produse, au crescut preţurile la serviciile comunale şi organizaţiile care prestează servicii pnetru beneficiari sunt cu bugete limitate. Am fost bucuroşi să vedem că mii de oameni rezonează cu demersul Băncii de a reduce numărul persoanelor care suferă de foamete din cauza lipsei resurselor financiare şi cu bucurie au donat aceste produse alimentare.”

Pe parcursul anului, zeci de agenţii economici dar şi agricultorii din Republica Moldova au donat produse pentru Banca de Alimente.

OLEG PARASCHIV director, Banca de Alimente: „Un agent economic a spus că are o cantitate de bostani pe care nu-i va duce al piaţă şi ne-a rugat să venim să-i luăm pentru că poate fi util la pregătit plăcinte sau gătit la cuptor. Ne-am bucurat şi am văzut fericirea şi a beneficiarilor când le-am oferit bostanii.”

Produsele alimentare se vor transforma în prânzuri pentru bătrâni, persoane cu nevoi speciale, copii, dar şi mame singure. Anul trecut, în cadrul primei ediţii a campaniei Banca de Alimente, au fost colectate 4 tone de produse alimentare, care au ajuns la 28 de organizaţii. Diaconia încurajează agenţii economici, producători agricoli, retaileri, să prevină risipa şi să doneze produsele alimentare scoase din circuitul comercial.

Articole similare