Publică un anunț
piatasud.md

Circa 50 de angajați ai CFM lucrează la înlăturarea consecințelor accidentului feroviar din sudul țării

Circa 50 de angajați ai CFM lucrează la înlăturarea consecințelor accidentului feroviar din sudul țării

Circa 50 de angajați ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) lucrează la înlăturarea consecințelor accidentului feroviar produs pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadâr-Lunga, în timpul căruia șase vagoane încărcate cu cereale au deraiat, informează MOLDPRES.

Potrivit CFM, vagoanele au fost scoase și redirecționate la stația Basarabeasca. „Pentru a nu risipi marfa, vagoanele accidentate, pline cu cereale, sunt descărcate într-un loc special. În acest scop, la fața locului este și o macara specială care ridică și direcționează vagoanele”, a precizat CFM.

Totodată, întreprinderea a specificat că angajații acesteia lucrează în continuare ca în termeni cât mai restrânși tronsonul să fie funcțional și sigur. „Muncitorii deja au montat 50 de metri de cale ferată cu șine și traverse noi de beton. În total, urmează să fie reabilitați 150 de metri de cale ferată”, anunță CFM.

Ieri, pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadâr-Lunga s-a produs un accident feroviar, în urma căruia șase vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat de pe cale. Cauza preliminară este temperatura extrem de înaltă, care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul, cu 61 de vagoane marfare, se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.

Articole similare