Publică un anunț
piatasud.md

CJI organizează o instruire în domeniul educației media la Cahul, pentru învățătorii din sudul țării

CJI organizează o instruire în domeniul educației media la Cahul, pentru învățătorii din sudul țării

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează o nouă instruire în domeniul educației media în afara Chișinăului.

De această dată, la training sunt invitați învățătorii care predau în școlile de limba rusă din raioanele de sud ale Republicii Moldova. Instruirea va avea loc la Cahul, în perioada 14-16 februarie 2020.

Programul de formare se va desfășura în baza curriculumului pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta primară, elaborat de CJI și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curriculumului, CJI a elaborat, cu susținerea Deutsche Welle Akademie, manuale de Educație pentru media, treapta primară, disponibile și în limba rusă. Scopul acestei discipline opționale este de a dezvolta abilitățile de gândire critică ale elevilor, ajutându-i să devină consumatori de media avizați și responsabili.

Instruirile vor fi moderate de autoarele curriculumului și manualului Educație pentru media, treapta primară, Loretta Handrabura și Natalia Grîu.

La program se pot înscrie învățătorii care activează într-o instituție de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de sud ale țării și care vor preda în viitor disciplina opțională Educație pentru media la treapta primară.

Activitățile se vor desfășura în limba rusă. Cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 6 februarie 2020. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, la adresa coordonator@ijc.md

Pentru informaţii suplimentare apelaţi 022 213 652, persoană de contact: Victoria Popa, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.

Disciplina opțională Educație pentru media la treapta primară este predată în școlile din Republica Moldova începând cu anul de studii 2017-2018. În anul de studii 2019-2020, cursul este predat de 34 de învățători pentru 1165 de elevi de la clasele III/IV.

Această instruire este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews în Moldova. Proiectul este susținut financiar de Ambasada Olandei.

Articole similare