Publică un anunț
piatasud.md

CNAS anunţă despre finanţarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii

CNAS anunţă despre finanţarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă beneficiarii că a fost efectuată finanţarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii.

Astfel, pentru plata indemnizaţiei unice la naşterea copilului au fost alocate 24,9 mln lei, pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani – 27,4 mln lei, pentru indemnizaţia  lunară pentru creşterea copilului conform opţiunilor până la vârsta de 2,2 ani sau 3 ani – 119,4 mln lei, pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină – 1,2 mln lei şi pentru indemnizația paternală – 1,9 mln lei.

Reamintim că, familiile cu copii pot solicita acordarea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii prin depunerea cererilor în mod electronic prin intermediul serviciului electronic  „e-Cerere. Indemnizaţii”.

Prin site-ul oficial al CNAS www.cnas.md sau portalul guvernamental unic al serviciilor publice https://servicii.gov.md/ecnas pot fi solicitate următoarele tipuri de indemnizaţii: indemnizaţia unică la naşterea copilului; indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului (pentru persoanele asigurate)  conform opţiunilor – până la împlinirea vârstei de 3 ani sau până la împlinirea vârstei de 2 ani şi 2 luni; indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (pentru persoanele neasigurate); indemnizaţia lunară de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină, indemnizaţia paternală.

De menţionat că, cererea electronică se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi este confirmată relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registru.

Până la moment, în luna martie, CNAS a finanţat pensii, indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, alocaţii, indemnizaţii viagere sportivilor de performanţă, suportul unic, compensaţii, ajutor de deces, suportul financiar, indemnizaţii adresate familiilor cu copii în sumă de 1632,7 mln lei.

Articole similare