Publică un anunț
piatasud.md

CNESP ar putea să introducă restricții mai dure pentru asigurarea securității epidemiologice în R. Moldova, susține premierul interimar

CNESP ar putea să introducă restricții mai dure pentru asigurarea securității epidemiologice în R. Moldova, susține premierul interimar

 În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, prim-ministrul Aureliu Ciocoi a fost informat despre situația epidemiologică curentă din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Potrivit datelor prezentate de secretarul de stat din cadrul MSMPS, Tatiana Zatîc, numărul cazurilor noi de infectări și al pacienților în stare gravă a crescut cu 30% pe parcursul săptămânii trecute. Astfel, pentru a asigura accesul cetățenilor la serviciile medicale, autoritățile au suplinit numărul de locuri în spitale pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. 

„Este o povară extrem de mare asupra sistemului medical. Capacitățile de spitalizare sunt în diminuare. Reactivăm paturile care au fost dezactivate în luna ianuarie. Astăzi am deschis suplimentar 130 de paturi în municipiul Chișinău și am redeschis Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie. Realizăm toate măsurile necesare pentru a asigura accesul cetățenilor la asistența medicală, dar este important ca și populația să respecte măsurile de protecție”, a menționat Tatiana Zatîc. 

În acest context, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a menționat că în cazul în care dinamica cazurilor noi de îmbolnăvire se va menține, va fi nevoie de reintroducerea unor măsuri de restricție mai dure. 

„În ultimele zile avem o cifră tot mai mare de noi infectări, ajungem la 1000 de infectări pe zi, lucru care ne îngrijorează. Cu această ocazie, îndemn cetățenii să fie mai precauți în respectarea normelor sanitare. În următoarele zile vom convoca ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia vor fi luate deciziile necesare în vederea prevenirii noilor cazuri. Nu vor fi decizii ușoare, va trebui să întreprindem măsuri radicale pentru a asigura securitatea epidemiologică a Republicii Moldova”, a declarat prim-ministrul interimar.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 8382 de cazuri active a pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2.

Articole similare