Publică un anunț
piatasud.md

Cod portocaliu de caniculă în sudul țării. Vezi recomandările IGSU

Cod portocaliu de caniculă în sudul țării. Vezi recomandările IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează despre riscurile în perioada caniculară. Avertizarea specialiștilor vine în contextul anunțării codului galben de căldură pe întreg teritoriul țării.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 01.07-02.07.2019 în Republica Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33-+35 0 C. În aceste condiții crește riscul producerii incendiilor de vegetație, iar pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere.

Mai mult, specialiștii îndeamnă oamenii să nu aprindă ruguri pe timp de odihnă în spații forestiere. Totodată salvatorii recomandă persoanelor prudență maximă la scăldat. Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar la bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice.

Specialiștii îndeamnă maturii să supravegheze strict copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri. Persoanele expuse căldurii în orele de vîrf sunt îndemnați să consume cît mai multă apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui.

În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul unic de urgență 112.

Articole similare