Publică un anunț
piatasud.md

Consilierul Dmitrii Moruz vine cu replică către colegii din consiliu și Secretarul CM Cahul, acuzând-ui de fals

Consilierul Dmitrii Moruz vine cu replică către colegii din consiliu și Secretarul CM Cahul, acuzând-ui de fals

Începutul ședinței din 12 martie a Consiliului municipal Cahul s-a lăsat cu scandal.

Consilierii municipali și-au adus învinuiri reciproce, iar pe motiv că proiectul său de decizie nu a fost introdus în ordinea de zi, Dmitrii Moruz a părăsit sala de ședință.

Înregistrarea video a dezbaterilor la acest subiect a fost postată pe www.ziuadeazi.md integral. De asemenea, pe pagina de facebook a site-ului nostru derula transmisiunea online a ședinței, iar materialul difuza pe site poate fi ușor verificat și suprapus cu LIVE-ul care nu poate fi editat. 

Ce a fost publicat pe www.ziuadeazi.md vedeți mai jos:

Dezmințirea unui fals, în viziunea domnului Moruz

Ieri primim la redacție un mesaj prin care ni se solicită dezmințirea unui fals (în viziunea autorului mesajului). Mesajul vine de la Consilierul independent Dmitrii Moruz.

Acesta a informat și prin intermediul paginii sale oficiale despre situația dată. Dăm citire mesajului integral:

„În loc ca proiectele inițiate de mine să fie dezbătute pe meritul ideilor și calității lor, în loc ca eu să lucrez – eu sunt nevoit să vin cu dezmințiri la falsuri lansate de careva consilieri și secretarul consiliului. Urmăriți dezmințirea falsului lansat pe data de 12 Martie când activitatea mea era blocată.

Totodată, din motiv că falsul cela era vizionat de mai mult de 10 mii de spectatori ziuadeazi.md și pus în circulație, am expediat către mass media ziuadeazi.md solicitare de a dezminți falsul acesta.”

Solicitată telefonic pentru a comenta acuzațiile, Aliona Tricolici, secretara Consiliului municipal Cahul, ne-a declarat că nu este de responsabilitatea Secretarului Consiliului municipal să formeze ordinea de zi, este prerogativa exclusivă a primarului. De asemenea, doamna Tricolici ne-a informat că nu a văzut varianta finală a proiectului de decizie propus de Dmitrii Moruz. 

„Toți consilierii care au propuneri de proiecte de decizii vin și le înregistrează printr-un demers adresat primarului. Mai este o cale, dacă consilierul propune personal includerea în ordinea de zi a ședinței proiectul de decizie anterior discutând-ul în comisiile de specialitate. Ca un proiect de decizie să fie inclus în ordinea de zi nemijlocit în timpul ședinței, decide Consiliul cu majoritatea voturilor, și aprobarea acestui proiect tot” ne-a declarat Aliona Tricolici.   

Articole similare