Publică un anunț
piatasud.md

Consiliul orășenesc a alocat 48 mii lei pentru uniformele polițiștilor de sector din Cahul

Consiliul orășenesc a alocat 48 mii lei pentru uniformele polițiștilor de sector din Cahul

Decizia a fost luată de consilierii orășenești în carul ședinței din 30 septembrie a.c. după un demers al IP Cahul.

Astfel, în punctul 1 al deciziei se spune: „Se alocă suma de 48000,00 lei (patruzeci şi opt mii lei 00 bani) din fondul de rezervă pentru procurarea uniformei speciale colaboratorilor Sectorului de Poliţie nr.1 Cahul”, totodată,  Primarul orașului a fost autorizat să achiziţioneze, în condiţiile legii, uniforma specială (11 seturi) şi să le transmită, cu titlu gratuit, Sectorului de Poliţie nr.1 Cahul.  

Decizia dată a stârnit critici de la unii Consilieri orășenești. 

„Finanțarea poliției este trecută la bugetul de stat, am discutat în comisie și am propus să înaintăm un demers Ministerului de resort: de ce nu se finanțează procurarea acestei uniforme. Noi în bugetul primăriei avem foarte multe găuri și nu avem cu ce să le acoperim. La comisie am discutat și nu am ajuns la un numitor comun și am propus că la ședință sa rezolvam această întrebare” a declarat Consilierul PCRM Fulea Tatiana. 

Totodată, doamna Fulea a propus ca această sumă să fie redirecționată pentru deschiderea unei grupe la o grădiniță din oraș. Pentru propunerea dată au votat doar 7 Consilieri.

Pe de altă parte, Vasile Vanțevici a menționat că decizia este în conformitate cu legislația, iar administrația publica locala este în drept să susțină material polițiștii de sector. 

„Noi cerem de la poliția municipală să facă odine, să se lupte cu tot felul de infracțiuni dar în același timp găsim motive: că legislația nu ne permite. Noi avem foarte multe probleme și în grădinițe și în alte domenii, dar daca vrem ca această poliție să lucreze, cerem rezultate de la dânșii, trebuie să fie susținere” a declarat Nicola Dandiș, Primarul orașului Cahul. 

Totodată, domnul primar a menționat că a fost făcută o listă cu mai multe încălcări, iar datorită activității poliției acești bani pot fi recuperați imediat. 

Proiectul de decizie a fost votat de majoritatea aleșilor locali prezenți la ședință. 

Articole similare