Publică un anunț
piatasud.md

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud și-a ales o nouă conducere

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud și-a ales o nouă conducere

Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud s-a reunit pe 26 ianuarie în ședință extraordinară.

Membrii consiliului au ales o nouă conducere şi au aprobat mai multe decizii importante pentru evoluția proiectelor de dezvoltare regională în Regiunea de Dezvoltare Sud.

Cu votul majorității membrilor săi, CRD Sud l-a ales în funcția de președinte pe dl Nicolae Gorban, președintele raionului Căușeni, iar în funcția de vicepreședinte – pe dl Mihail Olărescu, preşedintele raionului Cimișlia.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii CRD Sud au audiat Raportul de evaluare a proiectelor implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Sud din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, prezentat de șeful Secției Monitorizare și Evaluare din cadrul ADR Sud, Andrei Tomescu, și au luat act de concluziile și recomandările acestuia.

De asemenea, membrii CRD Sud au luat act de informația prezentată de șeful Secției Managementul Integrat al Proiectelor, Andrei Popușoi, cu privire la rezultatele Apelului pe listă, desfășurat în cadrul Concursului de selectare a proiectelor prioritare de dezvoltare regională, finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2021-2023, și au decis să înainteze Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) propunerea de a extinde, începând cu data de 17 februarie 2021, cu cel puțin 45 de zile calendaristice, termenul de depunere a Cererilor Complete de Finanțare.

O altă decizie importantă, adoptată în cadrul ședinței extraordinare a CRD Sud, a fost cea cu privire la înaintarea către CNCDR a propunerii de a include, suplimentar, în planul de finanțare pentru anul 2021, a proiectului „Reabilitarea infratsructurii drumului în s. Antonești – oportunități sporite de dezvoltare economică pentru zona de sud a Republicii Moldova”.

Precizăm că din componența CRD SUD fac parte 29 de membri, raionul Cahul fiind reprezentat de Marcel Cenușa, președintele raionului, Nicolae Savilenco, primarul s. Roșu, raionul Cahul și Maria Ajder, din partea A.O. ACTIE.

Articole similare