Publică un anunț
piatasud.md

Consiliul Superior de Securitate a venit cu recomandări în contextul situației din stânga Nistrului

Consiliul Superior de Securitate a venit cu recomandări în contextul situației din stânga Nistrului

Consiliul Suprem de Securitate /CSS/ a constatat faptele de escaladare a situației din stânga Nistrului și a venit cu mai multe recomandări pentru instituțiile de resort. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful statului, Maia Sandu, la finele ședinței CSS, comunică MOLDPRES.

Președintele a menționat că ceea ce se întâmplă în regiunea transnistreană este o escaladare a tensiunilor. ”Pe durata a mai multe săptămâni au fost alerte false cu bombă, au urmat exploziile de ieri de la sediul mgb, aerodromul de la Tiraspol și Maiac. Urmărim cu vigilență ce se întâmplă, iar analizele noastre arată că acolo există tensiuni între diferite forțe. Aceste acțiuni creează riscuri privind pacea în țară. Chișinăul insistă pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean”, a opinat Sandu.

Șeful statului a menționat că astăzi CSS a recomandat instituțiilor publice: creșterea intensității verificărilor circulației în adiacența zonei de securitate; creșterea intensității patrulării și verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova și la frontieră; creșterea nivelului de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică; creșterea nivelului de alertă a tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și securității.

“Aceste acțiuni se întâmplă pe teritoriul necontrolat de Republica Moldova, dar acolo se afla cetățenii noștri. Rămânem deschiși să soluționam situația prin dialog”, a conchis Sandu.

Articole similare