Publică un anunț
piatasud.md

Constantin Hodenco va conduce raionul Cahul până la alegeri. Conducerea raionului – suspendată din funcție

Constantin Hodenco va conduce raionul Cahul până la alegeri. Conducerea raionului – suspendată din funcție

Consilierii raionali Cahul au aprobat suspendarea din funcție a Președintelui raionului Nicolae Dunas și a celor 3 vicepreședinți ai raionului Elena Daud, Tatiana Seredenco și Ruslan Nedov pe perioada alegerilor. 

Toți 4 se regăsesc pe listele electorale a concurenților electorali înregistrați de Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale raionale nr. 7 Cahul la data de 26 septembrie 2023. 

Astfel, consilierii raionali Cahul l-au desenat pe Șeful Direcției Generale FInanțe, Constantin Hodenco să exercite atribuțiile președintelui raionului pe perioada suspendării acestuia din funcție. 

Potrivit Codului Electoral, art. 16, alin (3) Candidații în alegeri, după caz, participanții la referendum care, în virtutea funcției pe care o dețin, sunt obligați să respecte regimul juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, precum și alte restricții și limitări prevăzute de normele juridice speciale, inclusiv în scopul prevenirii utilizării ilicite a resurselor administrative în perioada electorală, își suspendă activitatea în funcția respectivă din momentul începerii campaniei electorale. 

Persoanele care cad sub incidența acestor prevederi sunt inclusiv președinții și vicepreședinții raioanelor. 

De asemenea, potrivit Codului Electoral, art 70, (3) Indiferent de tipul scrutinului, campania electorală începe la data înregistrării concurentului electoral, dar nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua votării. 

Campania electorală pentru Alegerile Locale Generale din 5 noiembrie 2023 începe pe 6 octombrie.  

Articole similare