Publică un anunț
piatasud.md

Construcția drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, Cahul, este realizată în proporţie de 20%

Construcția drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, Cahul, este realizată în proporţie de 20%

Lucrările de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, raionul Cahul, care conectează traseele naționale R34 și M3, sunt realizate în proporție de 20%, conform reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), care au monitorizat astăzi procesul de muncă pe şantier.

Potrivit ASD, în prezent, pe sectorul de drum cu o lungime de peste 18 km se desfășoară lucrări de terasament, montare a podețelor și a uzinei de producere a betonului asfaltic. Lucrările de construcție au fost inițiate la sfârșitul lunii mai 2019 și până în prezent au fost executate în proporție de circa 20%.

„Proiectul finanțat din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prevede construcția drumului de ocolire a localității Slobozia Mare cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, construcția a 31 de podețe, trei pavilioane de așteptare a transportului public, instalarea a 960 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier corespunzător”, indică sursa citată.

De asemenea, tronsonul cu o valoare de peste 18 milioane de euro va avea două benzi de circulație și va include o intersecție cu sens giratoriu, care va face conexiunea cu traseul național M3 existent. Construcția drumului care duce spre postul vamal Giurgiulești, hotarul cu România, va elibera traseele locale de fluxul transportului auto de mare tonaj și va reduce timpul de deplasare al autoturismelor către frontieră, asigurând circulația rutieră în condiții de confort și siguranță.

Administrația de Stat a Drumurilor monitorizează sistematic șantierul de construcție a drumului de ocolire, astfel încât lucrările să fie executate complet și calitativ, în conformitate cu cerințele caietului de sarcini și normativelor în vigoare până la sfârșitul lunii mai a anului 2022.

Articole similare