Publică un anunț
piatasud.md

Consultări publice privind proiectarea și construcția liniei electrice aeriene (LEA) 400kv Vulcănești-Chișinău

Consultări publice privind proiectarea și construcția liniei electrice aeriene (LEA) 400kv Vulcănești-Chișinău

Ieri, în incinta Consiliului Raional Cahul au avut loc consultări publice cu referire la proiectarea și construcția liniei electrice aeriene (LEA) 400 kv cu un singur circuit de transport a energiei electrice Vulcănești-Chișinău în cadrul Proiectului de Dezvoltare al Sistemului Electroenergetic al Republicii Moldova, finanțat de Banca Mondială și implementat de către Unitatea consolidate pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul energeticii (UCIPE).

Lucrările de construcție a liniei electrice aeriene (LEA) 400 kv de transport a energiei electrice Vulcănești-Chișinău și a stației Back-to-Back Vulcănești au fost declarate de utilitate publică și interes național prin Legea nr. 120/2022.

Astfel, la etapa de proiectare, consultanții responsabili de evaluarea riscurilor de mediu, sociali și de strămutare au elaborat Planul de Management de Mediu și Social.

Evenimentul a fost organizat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Energeticii.

La eveniment au participat Dl Ruslan Nedov, vicepreședintele raionului Cahul, reprezentanți ai UCIPE,  primarii în comun cu membrii comitetelor de monitorizare a impactului social din  localitățile  Burlăceni, Borceag, Iujnoe și Cahul.

Comitetele locale activează în calitate de punct local de colectare a reclamațiilor de la persoanele fizice și juridice, care ar putea fi afectate de lucrările proiectului.