Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Contrabanda cu țigări deja și spre Ucraina. Peste 3,8 milioane de țigări, camuflate într-o remorcă, au fost ridicate la Vulcănești // VIDEO

Contrabanda cu țigări deja și spre Ucraina. Peste 3,8 milioane de țigări, camuflate într-o remorcă, au fost ridicate la Vulcănești // VIDEO

Poliția de Frontieră de comun cu ofițerii INI, Procurorii PCCOCS și Serviciul Vamal au deconspirat o schemă de contrabandă la ieșirea din țară, prin Vulcănești – peste 3,8 milioane țigări de diferite mărci comerciale și cu timbru de acciz autohton.

Camionul cu remorcă este înregistrat în România. Acesta avea o ușă sigilată, așa cum camionul se afla în tranzit – spațiu în care fusese camuflată marfa de contrabandă. Camionul era condus de un șofer cu vârsta de 38 de ani – cetățean moldovean – care a intrat în Moldova prin Giurgiulești, duminică, 31 iulie curent.

În cadrul audierii, șoferul a refuzat să colaboreze cu echipa de investigație și a evitat să facă declarații. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

În ceea ce privește marfa și mijlocul de transport, acestea au fost indisponibilizate, până la luarea unei decizii pe caz.

În continuare, autoritatea de investigație întreprinde tot spectrul de măsuri necesare pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv asupra bărbatului reținut, care pentru perioada urmăririi penale se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Articole similare