Publică un anunț
piatasud.md

Contrabandă de peste 2,3 mln lei aduși din Moscova | VIDEO

Contrabandă de peste 2,3 mln lei aduși din Moscova | VIDEO

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) și ai Serviciului Vamal, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au anunțat deschiderea unei cauze penale pentru contrabandă cu valută. Investigația vizează introducerea ilegală în Moldova a sumei de aproximativ 130.000 de dolari (peste 2.300.000 de lei) de către pasageri sosiți din Moscova.

Prin comparație cu captura de contrabandă cu valută din 22 aprilie anunțată de autorități, acum banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse avia, prin Istanbul, la sfârșit de aprilie și început de mai 2024.

Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii.Persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani.

Astfel, la revenire, persoanele au fost percheziționate la Aeroport, iar banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile (de modele identice, prezumându-se preliminar că le-ar fi fost oferite în scopul comunicării la subiectul introducerii ilegale a banilor în țară).

Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției și garanții procedurale, potrivit legii.

Articole similare