Publică un anunț
piatasud.md

Controale la un parc de dezmembrări auto din sudul țării: ofițerii vamali au ridicat alte 19 autoturisme cu numere străine

Controale la un parc de dezmembrări auto din sudul țării: ofițerii vamali au ridicat alte 19 autoturisme cu numere străine

Serviciul Vamal continuă controalele la parcurile de dezmembrări auto. În rezultatul investigațiilor, ofițerii echipelor mobile au identificat, în sudul țării, un teren special amenajat cu scopul de dezmembrare/comercializare a mijloacelor de transport înmatriculate în alte state.

Ca urmare a verificărilor efectuate la fața locului în data de 17 noiembrie a.c., angajații echipelor mobile au identificat 19 mijloace de transport, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și, conform legii, urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile.

Cele 19 autoturisme se află în stare dezasamblată, fiind înmatriculate în diferite țări, printre care Bulgaria, România, Marea Britanie etc.

În rezultatul acțiunilor întreprinse, ofițerii echipelor mobile au identificat persoanele care au introdus în țară mijloacele de transport și nu au respectat regimul vamal de admitere temporară. Acestea urmează să fie trase la răspundere în conformitate cu prevederile art. 287, pct. (17), Cod Contravențional al RM.

Reiterăm că, în cazul în care mijlocul de transport nu este scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de legislație și acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese), organul vamal încasează drepturile de import, conform legislației în vigoare.

Articole similare