Publică un anunț
piatasud.md

Copii i-au arătat gunoiului căsuţa!

Copii i-au arătat gunoiului căsuţa!

Copii de la Grădiniţa nr. 1 „Ghiocel” din Cahul împreună cu educatorii au participat la acţiunea „Hai copii sa arătăm gunoiului căsuţa lui” desfăşurată de Centrul CONTACT-Cahul.

Pentru a dezvolta copiilor, de la o vârstă fragedă, spiritul eco – civic pe teritoriul grădiniţei au fost amplasate 4 coşuri de gunoi şi a avut loc un program distractiv pentru copiii. Prin această acţiune s-a dorit ca copii să conştientizeze că precum vrăbiuţa, căţeluşul au căsuţa sa, la fel si gunoiul are căsuţa lui.

Potrivit organizatorilor, această acţiune a fost necesară datorită faptului că: „In oraşul Cahul sunt 7 grădiniţe de copii funcţionale şi doar pe teritoriul uneia din ele sunt amplasate coşuri pentru colectarea gunoiului, fapt care demonstrează nivelul general scăzut de educaţie ecologică a generaţiei fragede. Chiar dacă copiii sunt informați prin orele teoretice despre păstrarea curățeniei mediului ambiant, etc, ei nu au posibilitatea de a aplica cunoștințele în practică/viață.”

Proiectul a fost posibil cu ajutorul Asociaţiei de Dezvoltare Creativă de la Chişinău în cadrul grantului Engagement Fund

Articole similare