Publică un anunț
piatasud.md

Copil de 2 ani a rămas viu după ce s-a înecat în lacul de lângă casă

Copil de 2 ani a rămas viu după ce s-a înecat în lacul de lângă casă

Un copil de 2 ani, originar din s. Moscovei, r-ul Cahul, a fost salvat de la moarte de o echipă de medici de la Urgenţă, după ce s-a înecat în lacul de lângă casă. 

Întâmplarea a făcut posibil ca acest copil, numai de 2 ani, să rămână în viaţă. Pe 2 mai a.c., o echipă de medici a IMSP Asistenţă Medicală de Urgenţă Cahul, se deplasau spre Comrat cu un bolnav grav. Pe drum, au fost opriţi de nişte persoane care cereau ajutor. Din spusele lui Dumitru Cara, medicul din acea echipă a Urgenţei,

„Din maşină au scos un copil, plin de noroi, vânăt la faţă şi care nu respira. Din spusele părinţilor, copilul nu a respirat mai mult de 7 minute. După ce am început să îl reanimăm, copilul a început să respire. Datorită eforturilor echipei de la Urgenţă, copilului i-a fost acordat primul ajutor şi a rămas în viaţă.”

După ce, practic au reînviat copilul, medicii au chemat o lată echipă de la urgenţă, şi şi-au continuat calea spre Comrat. 

Copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Cahul şi internat în Secţia de terapie intensivă un de s-a aflat o zi. Potrivit lui Eugen Tatarlî, Sef Secţie pediatrie din cadrul IMSP SR Cahul „Copilul a dat complicaţii sub formă de pneumonie bilaterală. În prezent starea copilului este satisfăcătoare şi se pregăteşte pentru externare”. 

Conform specialiştilor după primele 5-6 minute persoana care s-a înecat poate fi resuscitată fără consecinţe pentru sănătate. Dacă acest termen este depăşit resuscitarea mai este posibilă însă persoana poate rămâne cu sechele pe viaţă.

Articole similare