Publică un anunț
piatasud.md

Corbu Winery, o mică vinărie de familie duce povestea Luncii Prutului mai departe

Corbu Winery, o mică vinărie de familie duce povestea Luncii Prutului mai departe

Vinăria Corbu din Valeni, parte al complexului turistic Eco-Village Valeni, se alătură micilor vinării de familie din Lunca Prutului. 

Raionul Cahul și zona Luncii Prutului este regiunea cu cea mai mare cantitate recoltată de struguri din Moldova. Tocmai pentru a sărbători și a duce mai departe această tradiție milenară a locului, Eco-Village Văleni și-a deschis larg porțile, amenajând o cramă și o sală de degustare a vinului proprie, precum și propria marca de vin (Corbu Winery), sub egida căreia va continua să-și suprindă oaspeții cu tot ce are mai bun Lunca Prutului să ofere. 

Corbu Winery, construiește pe o moștenire bogată, transmisă din tată-n fiu, al secretelor prefacerii strugurilor în vin și deja al vinului în povești și legende, acesta fiind și motto-ul cramei Corbu – ”VIN cu o poVESTE”. Fiecare picătură de ”Negru de Văleni” și ”Alb de Văleni” este personal lucrată cu suflu și suflet de al cramei maestru-vinificator Ilie Știrbeț; având un singur scop, acela de a subția linia plăpândă dintre lumesc și divin, secretele Pământului mereu se găsesc într-un pahar de vin. 

Pentru că esențele tari se fac doar în cantități mici, mica vinărie de familie își propune să producă nu mai mult de 10.000 de sticle pe an, asta după ce vinul stă tihnit în bariq francez de stejar; tocmai pentru a oferi doar celor care trec pragul Eco-Village Valeni o experiență vitivinicolă imersivă ca nicicare alta din Lunca Prutului. 

Din luna mai 2023, Corbu Winery & Eco-Village Văleni, va fi deschisă pentru vizitatori, când în cadrul complexului va fi lansat și Centrul de Piscină & Spa. 

Menționăm că vinul ”Albul de Suruceni” din 2021 al vinăriei a câștigat Premiul ”Cel mai bun vin de casa din Cahul” în cadrul concursului ”Polobocul de Aur” organizat de Camera de Comerț și Industrie. 

Articole similare