Publică un anunț
piatasud.md

CSE R Cahul: De azi se interzice accesul în cimitirele din raionul Cahul

CSE R Cahul: De azi se interzice accesul în cimitirele din raionul Cahul

Hotărârea Comisiei Situații Excepționale Raionale Cahul din 9 aprilie prevede înăsprirea unor reguli pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Astfel, se interzice accesul persoanelor în cimitirele din raionul Cahul, cu excepţia înmormântărilor, începând cu data de 10 aprilie 2020 până la ridicarea stării de urgenţă. Comisiile pentru situaţii excepţionale locale, Primările localităţilor raionului Cahul, de comun cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Cahul vor asigura executarea punctului dat din prezenta hotărâri, în localităţile respective.

De asemenea, primăriile localităţilor raionului Cahul, Inspectoratul de Poliţie Cahul, Centrele de Sănătate din raionul Cahul, vor continua monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi carantină, vor aplica sancţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare către persoanele fizice şi juridice care nu respectă cerinţele impuse de hotărârile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul şi vor continua activitatea de informare a cetăţenilor privind respectarea cerinţelor igienico-sanitare şi de autoizolare.

Totodată, CSE R Cahul obligă structurile de forță să majoreze numărul patrulelor pedestre cu completarea componenţelor lor cu efectivul din subordine şi să intensifice acțiunile de verificare, monitorizare şi patrula pe străzile municipiului Cahul, în vederea respectării de către cetăţeni a regimului de carantină.

Pe de altă parte, CES R Cahul solicită primăriilor și structurilor descentralizate să asigure monitorizarea respectării regimului igienico-sanitar persoanelor care activează ca şoferi de TIR-uri și exercită traversarea multiplă a hotarelor Republicii Moldova.

Precizăm că în acest an celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor se amână pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020. Despre aceasta a anunțat Mitropolia Moldovei, după o întâlnire cu președintele Igor Dodon. Astfel, sărbătoarea va fi în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt.

Articole similare