Publică un anunț
piatasud.md

CSM a acceptat cererea de demisie a judecătoarei de la Cahul, care instrumenta dosarul Șor

CSM a acceptat cererea de demisie a judecătoarei de la Cahul, care instrumenta dosarul Șor

După mai bine de două luni de examinări, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au acceptat decizia cu privire la demisia judecătoare care instrumenta dosarul lui Ilan Șor. Magistrații au votat unanim pentru demisia judecătoarei, transmite agora.md

„Nu înțeleg de ce azi nu este prezentă doamna Veleva. Nu rămâne să calific de prezentare tardivă a raportului și neprezentarea ca o atitudine reticentă. Întrebarea pe care am vrut să o aflam: „e vorba de o plecare onorabilă sau e o plecare totuși cu multe semne de întrebare?”. nu vorbim de muncă forțată”, a declarat membra CSM, Carolina Ciugureanu-Mihailuță.

AGORA precizează că nu este pentru prima dată când CSM amână decizia cu privire la demisia judecătoarei. Nina Veleva, care face parte din completul de magistrați care examinează dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul, și-a depus cererea de demisie la sfârșitul lunii noiembrie. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au amânat, pe 22 decembrie cererea. Pentru „a evita orice speculație”, membrii CSM au cerut un raport  a dosarului pe care îl examinează magistrata. 

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Șor a fugit din R. Moldova după ce Partidul Democrat a anunțat că cedează guvernarea. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Israel, acesta a intrat pe teritoriul statului.

Pe 30 iulie 2019, Ministerul de Interne a anunțat că Ilan Șor a fost dat în căutare internațională, iar în august 2019, Ilan Șor a rămas fără imunitate de parlamentar.

Menționăm că Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015. În 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Articole similare