Publică un anunț
piatasud.md

Cu suportul Cooperării Germane 4 organizații neguvernamentale din Cahul au vizitat Germania

Cu suportul Cooperării Germane 4 organizații neguvernamentale din Cahul au vizitat Germania

În perioada 28 noiembrie – 2 decembrie sa desfășurat evenimentul de inițiere a programului regional pentru consolidarea societății civile din țările Parteneriatului Estic.

Programul „Consolidarea societății civile în țările Parteneriatului Estic” cuprinde peste 250 organizații ale societății civile din țările Republica Moldova, Armenia, Georgia, Ucraina, Belarus și Germania. Dintre care 80 de reprezentanți ai societății civile au participat la Conferința de inițiere a Programului în orașul Berlin, Germania.

Din Republica Moldova au fost selectate 14 organizații beneficiare, iar 4 sunt din regiunea Cahul: AO Ophelia, AO Perspectiva, AO Centrul-CONTACT Cahul și AO Asociația Băștinașilor din Taraclia de Salcie.

În cadrul evenimentului de 3 zile organizat, participanții au putut să își prezinte țările și organizațiile sale, să discute provocările comune cu care se confruntă societatea civilă, în special în situații de conflict și război, dar și soluții pentru acestea.

Implicarea cetățenilor, sprijinul pentru grupurile vulnerabile și abilitarea femeilor și tinerilor au fost subiectele cheie discutate în timpul evenimentului. OSC-urile s-au grupat după domeniile de interes și au elaborat în grupuri mici de participanți din diferite țări primele idei pentru proiecte. Programul va sprijini OSC-urile să își dezvolte în continuare ideile, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate cu granturi începând cu 2023.

De asemenea, participanții au avut oportunitatea de a afla despre contextul societății civile din Germania și de a vizita unele dintre organizațiile germane care lucrează cu comunități, tineri și grupuri vulnerabile. „Changing cities” și-au prezentat rezultatele de cooperare cu autoritățile locale din Berlin în stabilirea pistelor pentru biciclete și crearea de cartiere fără mașini; „Karuna” a prezentat spațiul lor creativ de lucru în comun și proiectul care sprijină tinerii fără adăpost.

Programul regional include peste 250 de organizații ale societății civile și vizează dezvoltarea capacităților interne și externe ale OSC-urilor, promovarea schimbului de experiență și a învățării în rândul OSC-urilor prin măsuri de consolidare a capacităților, crearea de rețele, evenimente de schimb de experiență, finanțarea și implementarea proiectelor pilot, astfel contribuind la o dezvoltare locală durabilă și incluzivă.

Articole similare