Publică un anunț
piatasud.md

Cultura costă: Forumul Național „Cahul4Culture” a costat 290 000 lei

Cultura costă: Forumul Național „Cahul4Culture” a costat 290 000 lei
© sursa: Primăria Cahul

În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în identificarea, dezvoltarea și promovarea valorilor europene”, în cadrul proiectului „Cahul-Capitala Cultural Creativă a Republicii Moldova”, în incinta Palatului de Cultură „N.Botgros” și Universității de Stat „B.P.Hasdeu” din mun.Cahul.

Potrivit dispoziției primarului municipiului Cahul Nr.388 din 1 iulie pentru organizarea forumului au fost cheltuiți 290 000 lei. Acestea includ servicii cazare, alimentare, moderare, interpretare, foto-video, suport IT, transport, arenda spațiului. Reiterăm că în dispoziția de pe acte locale nu este anexat vreun document care să arate distribuția acestora.

Potrivit Primăriei Cahul, Forumul Național „Cahul4Culture” a reunit reprezentanți ai instituțiilor culturale, experți naționali și internaționali, oficiali guvernamentali și lideri ai comunității pentru a discuta importanța politicilor culturale în promovarea valorilor europene.

Scopul forumului a fost de a dezvolta politici culturale la nivel local, promovarea culturii ca instrument de creștere economică și integrarea europeană în domeniul culturii.

În prima zi a Forumului Național „Cahul4Culture” a avut mai multe paneluri de discuție care au fost desfășurate la Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” și la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul. Primul panel, intitulat „Agenda de integrare europeană în domeniul culturii”, al doilea panel „Practici de dezvoltare și digitalizare a culturii la nivel local”. Cel de-al treilea panel, desfășurat la Palatul de Cultură Nicolae Botgros, a abordat subiectul industriilor creative din Republica Moldova. Ultimul panel de discuții a fost dedicat temei „Managementul cultural și cadrul de reglementare”

A doua zi, pe 3 iulie, a avut loc deasemenea mai multe paneluri:
1. Dezvoltarea turismului cultural în regiunea Cahul”
2. „Capitala cultural-europeană – model de dezvoltare locală și incluzivă”

Discuțiile s-au concentrat pe strategii de dezvoltare și promovare a turismului cultural, valorificarea resurselor locale și colaborarea interinstituțională pentru a atrage vizitatori și a stimula economia locală.

Articole similare