Publică un anunț
piatasud.md

Cum a susținut Uniunea Europeană o afacere în construcții din Cahul

Cum a susținut Uniunea Europeană o afacere în construcții din Cahul

Natalia Bădănău din municipiul Cahul deține din 2006 o afacere în construcții, mai exact în producerea și comercializarea betonului, dar și în domeniul prestării serviciilor.

În 2021, Natalia Bădănău a beneficiat de un grant în valoare de 30.000 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

Investiția a fost direcționată în procurarea mai multor echipamente și dispozitive pentru dotarea unui laborator de testare a materialelor de construcții.

Grație acestor echipamente este posibilă efectuarea mai multor analize de laborator în domeniul construcțiilor, precum și optimizarea cheltuielilor de producere a betonului prin efectuarea promptă a analizelor de laborator ca urmare a proximității laboratorului (utilizarea rațională a materiei prime și excluderea cheltuielilor de transport).

În curând, laboratorul Nataliei Bădănău urmează să primească autorizație de la Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova, fiind primul laborator de acest gen din regiune, care va putea prelua comenzi de la antreprenori și companii din domeniul construcțiilor.

Totodată, în 2023 în cadrul proiectului PNUD Moldova „Răspunsul multidimensional la provocările emergente în materie de securitate umană” finanțat de Guvernul Japoniei, compania condusă de Natalia Bădănău a obținut un grant în valoare de 20.000 dolari.

Investiția este direcționată pentru instalarea pompelor de căldură electrică, care va duce la diminuarea cheltuielilor la consumul de energie electrică. Întreprinderea va instala utilaj nou, care va asigura cu căldură și apă caldă încăperea de producție și administrativă.

Articole similare