Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Cum ar putea arăta aeroportul din Cahul. Un tânăr a proiectat reconstrucția acestuia /VIDEO

Cum ar putea arăta aeroportul din Cahul. Un tânăr a proiectat reconstrucția acestuia /VIDEO

Chebac Oleg este originar din Cahul și absolvent al Universității Tehnice din Moldova, Facultatea Urbanism şi Arhitectura. Deasemenea este absolvent a Şcolii De Arte Plastice din Cahul.

Pentru lucrarea de licență Oleg și-a propus să reconstruiască și modernizeze aeroportul din Cahul.

Până:

După:

Scopul lucrării cuprinde modernizarea aeroportului internațional Cahul din or. Cahul, care la rîndul său la momentul actual, este nefuncțional.

Municipiul Cahul este o zonă de frontieră ce face parte din Lunca Dunării, ce este intersecția tuturor fluxurilor a transportului marfar din Ucraina, Romania, Rusia şi Turcia. 

În zona este prezent 1 obiectiv strategic – Port Maritim. Portul Giurgiulești este unicul port maritim în R.Moldova şi se află în dezvoltare majoră continua. Importanța reconstrucției a Aeroportului International Cahul este strâns legată de Fluxul Marfar şi circulația mai liberă a cetățenilor în zonă. 

Orașul având cel mai mare nr.de locuitori migrați din țară ,ce permanent revin în vizită acasă. Aeroportul va oferi locuitorilor atât mai mult acces liber în zonă , cât şi va mări investițiile străine pentru zona de Sud.Fapt ce deja este prezent şi vizibil. Zona Direcției de sud este în dezvoltare economică puternică datorită afacerilor inter-statale şi investițiilor majore din vest şi din est. 

Aeroportul va ușura viața cetățenilor din zonă şi va aduce beneficii mari de profit statului şi cetățenilor acestui stat. Aeroportul reprezintă o reconstrucție cu spații noi auxiliare şi construcții cu destinație depozitară.Extinderea şi lărgirea terminalului oferă o activitate mai masivă şi efectivă pentru locuitorii localităților alăturate.

Lărgirea şi extinderea pistei ,construcția angarelor depozitare şi a terminalului petrolier lărgește importanța strategica a obiectului ce va fi şi cu destinație tip Cargo.