Publică un anunț
piatasud.md

Cum ar putea arăta aeroportul din Cahul. Un tânăr a proiectat reconstrucția acestuia /VIDEO

Cum ar putea arăta aeroportul din Cahul. Un tânăr a proiectat reconstrucția acestuia /VIDEO

Chebac Oleg este originar din Cahul și absolvent al Universității Tehnice din Moldova, Facultatea Urbanism şi Arhitectură. Deasemenea este absolvent a Şcolii De Arte Plastice din Cahul.

Pentru lucrarea de licență, Oleg și-a propus să reconstruiască și modernizeze aeroportul din Cahul.

Până:

După:

Scopul lucrării cuprinde modernizarea aeroportului internațional Cahul din or. Cahul, care la rîndul său la momentul actual, este nefuncțional.

Municipiul Cahul este o zonă de frontieră ce face parte din Lunca Dunării, ce este intersecția tuturor fluxurilor a transportului marfar din Ucraina, Romania, Rusia şi Turcia. 

În zona este prezent 1 obiectiv strategic – Port Maritim. Portul Giurgiulești este unicul port maritim în R. Moldova şi se află în dezvoltare majoră continuă. Importanța reconstrucției a Aeroportului Internațional Cahul este strâns legată de Fluxul Marfar şi circulația mai liberă a cetățenilor în zonă. 

Orașul având cel mai mare nr. de locuitori migrați din țară care permanent revin în vizită acasă. Aeroportul va oferi locuitorilor atât mai mult acces liber în zonă, cât şi va mări investițiile străine pentru zona de Sud. Fapt ce deja este prezent şi vizibil. Zona Direcției de Sud este în dezvoltare economică puternică datorită afacerilor inter-statale şi investițiilor majore din vest şi din est. 

Aeroportul va ușura viața cetățenilor din zonă şi va aduce beneficii mari de profit statului şi cetățenilor acestui stat. Aeroportul reprezintă o reconstrucție cu spații noi auxiliare şi construcții cu destinație depozitară. Extinderea şi lărgirea terminalului oferă o activitate mai masivă şi efectivă pentru locuitorii localităților alăturate.

Lărgirea şi extinderea pistei, construcția angarelor depozitare şi a terminalului petrolier lărgește importanța strategică a obiectului ce va fi şi cu destinație tip Cargo.

Articole similare