Publică un anunț
piatasud.md

Cum arată în prezent traseul R34 între Hânceşti, Leova şi Cantemir, reparaţia căruia va mai dura un an

Cum arată în prezent traseul R34  între Hânceşti, Leova şi Cantemir, reparaţia căruia va mai dura un an

Cândva, traseul R34 era unul principal de legătură a Chişinăului şi Hânceştiului cu oraşele Leova, Cantemir şi Cahul mai departe. Ulterior, carosabilul de pe acesta a degradat atât de mult, încât alternativa prin Cimişlia pe traseul M3 părea mai atractivă, iar în prezent este şi mult mai rapidă.

Totuşi, de ceva timp traseul R34 trece prin lucrări de reparaţie capitală, care include atât o reconstrucţie totală a părţii carosabile, cât şi amenajarea elementelor auxiliare civilizate de infrastructură rutieră. Recent, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a publicat imagini cu starea actuală a traseului şi a anunţat că lucrările vor fi finalizate la finele anului viitor, transmite piataauto.md

Porţiunea dintre Hânceşti şi Cantemir cuprinde 9 poduri care sunt reabilitate complet, dar şi 57 de podeţe tubulare. Pe lângă asta, lucrările de reparaţie de acum includ şi reabilitatea iluminatului stradal acolo unde traseul trece prin localităţi sau în intersecţii majore, dar şi amenajarea trotuarelor în localităţi şi a accesului în către zonele adiacente traseului.

Vor fi amenajate şi staţii noi de transport public, cu intrarea vehiculelor pe o bandă suplimentară în acea zonă, pentru a nu periclita traficul. În total, traseul suspus reparaţiilor capitale acum, între Hânceşti, Leova şi Cantemir, măsoară 82 km. El va asigura şi o conexiune mai bună cu viitorul punct nou de trecere a frontierei cu România de la Leova-Bumbăta.

Articole similare