Publică un anunț
piatasud.md

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor. Parlamentul va fi convocat pe 26 iulie

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor. Parlamentul va fi convocat pe 26 iulie

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie și a validat mandatele de deputat.

Judecătorii constituționali au examinat astăzi solicitarea Comisiei Electorale Centrale privind confirmarea alegerilor din 11 iulie și validarea mandatelor deputaților aleși. Administrația electorală centrală a făcut luni, 19 iulie, totalizările alegerilor parlamentare din 11 iulie și a transmis către Curtea Constituțională rezultatele alegerilor.    

Potrivit voturilor valabil exprimate obținute de concurenții electorali la scrutin și, reieșind din prevederile legislației electorale, au trecut pragul minim de reprezentare trei concurenți electorali – Partidul Acțiune și Solidaritate, care a obținut 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – cu 32 de mandate și Partidul Politic „Șor”, care a obținut șase mandate în viitorul Parlament.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat Decretul de convocare a Parlamentului Republicii Moldova de Legislatura a XI-ea. Prima ședință a noului Legislativ va avea loc luni, 26 iulie, începând cu ora 10.00.

„Urmează alegerea organelor de conducere și de lucru ale Parlamentului și învestirea unui nou Guvern. Problemele sunt multe și complexe, nu avem timp de pierdut. Sper că noul Parlament va reuși să recupereze rapid încrederea cetățenilor în această instituție importantă prin decizii corecte și curajoase, care vor opri corupția și vor îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor”, a menționat președintele Maia Sandu.

Articole similare