Publică un anunț
piatasud.md

Curtea de Apel Cahul a menținut încheierile judecătorului de instrucție în cazul celor 11 angajați ai ANSA reținuți pentru corupție la Giurgiulești

Curtea de Apel Cahul a menținut încheierile judecătorului de instrucție în cazul celor 11 angajați ai ANSA reținuți pentru corupție la Giurgiulești

Curtea de Apel Cahul a menținut încheierile judecătorului de instrucție în privința celor 11 persoane, reținute pe 30 martie de CNA și procurorii anticorupție în dosarul ANSA, Giurgiulești.

Astfel, a rămas în vigoare arestul la domiciliu, pentru 30 de zile, în privința șefului Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și a șase subalterni. Față de alți inspectori a fost aplicat controlul judiciar.

În privința arestaților la domiciliu, instanța a dispus Biroului de probațiune aplicarea brățării de monitorizare. Amintim că, șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție în mai multe dosare, pornite pe fapte de corupție. Funcționarii sunt învinuiți de perceperea plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Potrivit materialelor acumulate, sumele obținute per tură se ridicau la 15 mii de lei – bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați. Mai multe sume de bani, în diferită valută, au fost ridicate în cadrul perchezițiilor.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce ancheta.

Articole similare