Publică un anunț
piatasud.md

Data alegerilor generale locale a fost stabilită de CEC

Data alegerilor generale locale a fost stabilită de CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în cadrul ședinței de marți, 4 iulie, data alegerilor locale generale. Astfel, acestea se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023. Hotărârea va intra în vigoare la data de 7 august 2023, atunci când va începe și perioada electorală.

Potrivit CEC, campania electorală va începe la data înregistrării concurenților electorali, dar nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua votării.

„În perioada următoare, CEC va elabora și va aproba Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale, care va conține acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral”, se mai menționează în comunicatul CEC.

Menționăm că, până acum, mai multe formațiuni politice și-au anunțat candidații pentru funcția de primar în Municipiul Chișinău. Este vorba de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Platforma DA și mișcarea social-politică ”Liga Orașelor și Comunelor”.

Din partea PAS a fost propus deputatul Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Candidatul CUB este Ion Bulgac, iar Mihail Bagas este candidatul mișcării social-politice „Liga Orașelor și Comunelor”. Fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, este candidatul Platformei DA.

Articole similare