Publică un anunț
piatasud.md

De la începutul anului, agricultorii au beneficiat de finanțare de la stat de 433 mln de lei

De la începutul anului, agricultorii au beneficiat de finanțare de la stat de 433 mln de lei

În primele patru luni ale anului curent, Agenţia pentru Investiţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) a debursat pe conturile agricultorilor peste 433 milioane de lei (21,65 mln de euro) pentru cererile de acordare a subvențiilor recepționate în anul 2022, transmite MOLDPRES.

Subvenţiile au fost acordate pe diverse mecanisme de stimulare, mare parte (355 mln de lei) fiind pentru subvenții post-investiționale. „Alte 54 mln de lei au fost oferite pentru implementarea a 80 de proiecte investiționale ce contribuie la dezvoltarea rurală; 12 mln de lei pentru dezvoltarea proiectelor start-up şi 12 mln de lei pentru 250 de proiecte investiționale finanțate pentru implementarea Programului LEADER”, conform Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

De asemenea, alte peste 5600 de cereri de acordare a subvențiilor post-investiții, în sumă de cca 862 mln de lei, urmează să fie examinate.

Pentru anul curent, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei.

Articole similare