Publică un anunț
piatasud.md

De Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, 50 de ghizi de turism au vizitat Rezervația „Prutul de Jos”

De Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, 50 de ghizi de turism au vizitat Rezervația „Prutul de Jos”

Republica Moldova a devenit membru UNESCO cu drepturi depline pe 27 mai 1992.

Anul acesta, de Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, (16 noiembrie), Ministerul Culturii a susținut organizarea unui proiect, realizat de sectorul asociativ al industriei tuismului națonal, privind desfășurarea turului informativ, pentru 50 de ghizi turistici naționali, în Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”. Ținând cont de faptul că ghidul de turism este prima persoană cu care contactează turistul în țara de destinație, competențele profesionale ale acestuia sunt vitale pentru promovarea imaginei turistice a țării.

Rezervaţia „Prutul de Jos” este inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO. Consiliul Internațional de Coordonare al Programului UNESCO „Omul şi biosfera”  a aprobat dosarul de înscriere a Rezervației Biosferei “Prutul de Jos” în cadrul reuniunii din Palembang (Indonezia), desfășurată în perioada 23-28 iulie 2018. Rezervaţia  are o suprafaţă de 15 mii de hectare și este prima din Republica Moldova recunoscută la nivel internaţional. 

sursa: Facebook Vera Garciu

În cadrul turului informativ, ghizii de turism s-au familiarizat cu aspectele practice ce țin de modul de organizare și desfășurare a excursiei pe un traseu turistic tematic. De asemenea, au fost prezentate tehnici moderne de ghidaj și metodologie a ghidajului, necesare pentru aplicarea acestora în profesarea meseriei de ghid de turism.

Organizatorii au ținut cont de tendințele moderne în practicarea ghidajului, necesitățile de reciclare a ghizilor de turism, asigurarea continuității și interconexiunii dintre pregătirea teoretică și activitatea practică.

sursa: Facebook Vera Garciu

Ghizii au vizitat lacul Beleu cu turnul de observare a păsărilor, traseului turistic “Drumul lui Petru Rareș” numit încă și “Drumul peștelui”, Muzeul Etnogafic și  Muzeul Pânii  s. Văleni, Casa rurală “La Savetuca” etc.

Ministerul Culturii  poziționează ghizii naționali de turism ca actori strategici, care contribuie la promovarea şi protejarea patrimoniului mondial UNESCO din Republica Moldova.

Articole similare