Publică un anunț
piatasud.md

Decizie CEC: Mai mulți candidați ai Partidului Șansa la funcțiile de primari și consilieri în unele localități ale țării riscă excluderea din cursa electorală

Decizie CEC: Mai mulți candidați ai Partidului Șansa la funcțiile de primari și consilieri în unele localități ale țării riscă excluderea din cursa electorală

Mai mulți candidați ai Partidului Șansa la funcțiile de primari și consilieri în unele localități ale țării riscă excluderea din cursa electorală. Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat astăzi organelor electorale inferioare anularea înregistrării acestora, transmite MOLDPRES.

Decizia urmează a fi luată de organele electorale pe 1 noiembrie curent. Astfel, este vorba de: Consiliul electoral al circumscripției electorale sătești Târșiței, raionul Telenești; Țareuca, raionul Rezina; Ișcălău, raionul Fălești; Dobrogea Veche, raionul Sângerei; Merenii Noi, raionul Anenii Noi; Alexanderfeld, raionul Cahul; Pitușca, raionul Călărași; Răculești, raionul Criuleni și Joltai, UTA Găgăuzia.

Hotărârea CEC a fost luată în urma unei sesizări parvenite din partea Serviciului de Informații și Securitate, Inspectoratului General al Poliției și subdiviziunilor teritoriale ale acestora.

Astfel, CEC a constatat „finanțarea ilegală a formațiunii și a campaniei electorale, folosirea fondurilor nedeclarate și conexiuni cu fostul partid politic ȘOR, declarat neconstituțional”.

Totodată, CEC a decis lipsirea partidului Șansa de alocații din partea bugetului de stat pe o perioada de un an, începând cu 1 ianuarie 2024.

Decizia CEC poate fi contestată la Curtea de Apel, în termen de 3 zile.

Prezenți la ședință, reprezentanții partidului Șansa au respins acuzațiile și au subliniat că „probele prezentate nu ar fi concludente”. c

Articole similare