Publică un anunț
piatasud.md

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a premiat rezultatele remarcabile ale organizaților societății civile din Republica Moldova

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a premiat rezultatele remarcabile ale organizaților societății civile din Republica Moldova

Organizațiile societății civile, finanțate de Uniunea Europeană (UE), care au contribuit la consolidarea democrației, dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova au fost premiate în cadrul Galei Societății Civile 2022. Evenimentul de premiere, organizat de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, a avut loc pe 22 iunie la Chișinău.

Organizații ale societății civile (OSC) din diferite regiuni ale Republicii Moldova au fost premiate pentru perseverență, dedicație și creativitate în identificarea soluțiilor pentru cele mai stringente probleme la nivel local și național. 

Lista câștigătorilor din acest an este următoarea: Asociația Europeană pentru Democrație Locală (ALDA) – Premiul Guvernaremai puternică, Asociația Obștească „AudiViz” – Premiul Societate mai puternică, Fundația Est-Europeană – Premiul Economie mai puternică, și Asociația Obștească „Fondul de Inovații Sociale din Moldova” –Premiul Conectivitate mai puternică.

Totodată, au fost oferite patru premii speciale: Asociației Obștești „Homecare” – Premiul Consolidarea încrederii, Asociației Obștești „ANIMA” – Premiul Promovarea schimbării, Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare” – Premiul Promovarea Egalității de Gen și Misiunii Sociale Diaconia – Premiul Răspuns la criza socială.

„Premiile Europene pentru societatea civilă marchează dedicația și perseverența, și anume – munca zilnică asiduă, a acestor organizații, bazată pe entuziasm și impact real asupra vieții oamenilor din Republica Moldova. Noi vom continua să susținem societatea civilă din Republica Moldova pentru o guvernaremai bună, o societate mai puternică, o economie rezilientă, dezvoltare locală și un mediu mai sănătos, toate pentru o viață mai bună și oportunități egale pentru oamenii din toate regiunile Republicii Moldova, căci împreună suntem mai puternici!”, a declarat Jānis MAŽEIKS, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Articole similare