Publică un anunț
piatasud.md

Deputații socialiștii boicotează ședința Parlamentului și vin să protesteze la Cahul

Deputații socialiștii boicotează ședința Parlamentului și vin să protesteze la Cahul

Deputații socialiști vor boicota ședința de joi, 14 aprilie a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, transmite tv8.md.

Potrivit lui, legislatorii socialiști se vor afla la Cahul unde vor protesta în susținere președintelui raionului, Marcel Cenușă, care est cercetat penal pentru corupție și abuz în serviciu.    

„Cineva face jocuri cu presiuni politice. În această situație vom fi cu președintele raionului la Cahul. Mâine deputații PSRM vor boicota ședința Parlamentului și vor protesta împotriva acțiunilor acțiunile ilegale împotriva președintelui raionului,  Marcel Cenușă”, a declarat Bătrâncea.

El a reiterat că Cenușă a fost reținut ilegal și plasat în arest la domiciliu fără probe. Bătrîncea a calificat reținerea lui Cenușă drept o încercare de a prelua funcția de conducere în raion.    

El  menționat că deputații PSRM vor protesta mâine la  Curtea de Apel Cahul, unde se va examina recursul avocaților privind eliberarea lui Cenușă. Un alt protest va fi organizat în fața sediului Consiliului Raional Cahul, care, potrivit lui Bătrîncea,  pregătește o ședință „pentru suspendarea lui Cenușă din funcție și desemnarea unei persoane comode”.

Precizăm că președintele raionului Cahul a fost reținut la începutul lunii aprilie, alături de alți funcționari locali în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu.

Articole similare