Publică un anunț
piatasud.md

Derularea proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile din raionul Cahul

Derularea proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile din raionul Cahul

Pe 1 iulie, s-a efectuat vizita de monitorizare a lucrărilor de construcții, derulate în cadrul proiectului ”Proiectul de construcție a locuințelor pentru păturile  socialmente vulnerabile din raionul Cahul”.

Monitorizarea lucrărilor a fost efectuată de către vicepreședintele raionului Cahul, Dl Ruslan Nedov și Dna Iunona Lungu, Manager de Proiect, Unitatea de implementare a ”Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile  socialmente vulnerabile II”, reprezentanții companiei de construcție, autorul de proiect și responsabilul tehnic.

Astfel, la primul bloc de locuințe, de pe str. Dunării 34, la momentul actual, se execută lucrări interioare, și anume: instalarea blocurilor sanitare și a sistemului de încălzire. Paralel se desfășoară lucrările de finisare a pereților exteriori și lucrările de amenajare a teritoriului adiacent blocului.

În acest context, ținem să informăm că Consiliul Raional Cahul a aprobat Regulamentului cu privire la  modul și condițiile de selectare a beneficiarilor, și  distribuirea locuințelor pentru păturile sociale/economic  vulnerabile din raionul Cahul și urmează, în scurt timp, să fie recepționate dosare ale potențialilor beneficiari. Această procedură se va desfășura paralel cu lucrările de reparații.

Amintim, că proiectul derulează în baza Împrumutului contractat de către Consiliului Raional Cahul în cadrul Proiectului  de construcție a locuințelor pentru păturile  socialmente vulnerabile II, cu un buget total de cca 920 000 euro.  În urma realizării acestuia, 32 de familii vor putea beneficia de locuințe în regim social (în locațiune), din care 6 apartamente cu 3 camere, 10 apartamente cu 2 camere și 16 apartamente cu 1 cameră.

Scopul proiectului este asigurarea cu locuinţe a categoriilor vulnerabile de populaţie care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai, inclusiv a tinerilor familii și a  tinerilor specialişti din raionul Cahul.

Articole similare