Publică un anunț
piatasud.md

Despre horă, automobilişti şi acţiunile poliţiei

Despre horă, automobilişti şi acţiunile poliţiei

În fiecare duminică în Cahul se petrece tradiţionala Horă, eveniment organizat de administraţia oraşului pentru locuitorii şi oaspeţii oraşului Cahul. 

Cu toate că Hora de duminică reprezintă un eveniment public, la care participă o mulţime de oameni, tineri, bătrâni, mame tinere cu copii mici în cărucioare, bulevardul adiacent Pieţei Horelor din centrul Cahulului continuă să fie circulat foarte intens. Maşini şi motociclete circulă nestingherit pe Bulevardul Victoriei, neatrăgând mare atenţie celor care se primblă ori participă la Horă. De menţionat că conform semnelor de circulaţie din zonă, circulaţia pe acest bulevard este interzisă. 

Anul trecut, noua conducere a oraşului a încercat să limiteze circulaţia transportului pe un segment de bulevard, instalând ghiveciuri din beton pentru flori, special pentru a asigura securitatea cetăţenilor în timpul manifestaţiilor publice. Această iniţiativă a fost primită negativ de către automobilişti care au ţinut să distrugă în permanenţă ghiveciurile. Acum, bulevardul din nou este liber, semn al cedării de moment din partea administraţiei oraşului.   

Hora din duminica aceasta din nou s-a petrecut în atmosferă de mare risc pentru viaţa şi sănătatea celor care s-au strâns în Piaţa Horelor, şi nu doar. O mulţime de conducători auto şi-au permis să circule pe bulevard, fiind „încurcaţi” doar de cei ce se plimbau cu copii mici de mână.

Cel mai important e că la acest eveniment public nu a fost observat nici un reprezentant al poliţiei comunitare, nemaivorbind de poliţia rutieră. Un eveniment public, care presupune participarea unui număr mare de oameni, credem că ar fi normal să fie monitorizat de colaboratorii de poliţie spre a exclude orice risc. 

Atât conducerea poliţiei raionale cât şi administraţia oraşului ar trebui să aibă o atitudine mei serioasă faţă de asigurarea securităţii cetăţenilor. Credem că două ore, cât ţine Hora, este posibil de făcut ordine şi de somat pe unii să-i respecte măcar pe cei din jur. 
V.H.

P.S.Situaţie ca duminica aceasta a fost şi anul trecut, când după ce au fost sesizate anumite persoane, poliţiştii au intervenit şi au blocat circulaţia pe Bulevardul Victoriei.  Vedeţi mai jos imaginile video filmate anul trecut: 

Articole similare