Publică un anunț
piatasud.md

Detalii despre incendiul de aseară din Cahul

Detalii despre incendiul de aseară din Cahul
© colaj: ziuadeazi

Ieri, 9 iulie, în jurul orei 19:40, a parvenit un apel la Serviciul de Urgență prin care s-a anunțat despre un incendiu în proximitatea Colegiului de Medicină din Cahul, strada Mateevici. Fumul negru era vizibil din toate zonele orașului.

Potrivit, Nicolae Tomoianu, șef-adjunct DSE Cahul, pompierii au ajuns la fața locului și au constat că incendiul a început de la vegetația uscată și s-a extins pe un teritoriu a unui agent economic unde erau stocate câteva anvelope și gunoi.

Două echipaje de pompieri în scurt timp au reușit să localizeze focul folosind spumogen

Potrivit datelor DSE Cahul, în ultimele 24 ore au fost înregistrare 9 incendii (5 de vegetație, 3 gunoiești și 1 miriște).

În acest context, oamenii sunt rugați să se abțină de la utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere, precum și locurilor de agrement cu scopul prevenirii izbucnirii incendiilor pe arii extinse. Totodată,  cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate și gunoiului menajer în vederea curățirii terenurilor agricole și gospodăriilor.

De asemenea, maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor și altor situații excepționale. 

Articole similare