Publică un anunț
piatasud.md

Diaspora se consolidează pentru a susține Spitalul Raional Cahul în lupta cu COVID-19

Diaspora se consolidează pentru a susține Spitalul Raional Cahul în lupta cu COVID-19

Victoria Dunas, cahuleancă care de mai bine de 7 ani este stabilită în Belgia, a inițiat o campanie de colectare de fonduri pentru a susține medicii Spitalului Raional Cahul în lupta cu COVID-19.

Campania a fost lansată pe o platformă internațională de colectare de fonduri la 26 martie, iar până la ziua de azi a acumulat peste 2100 euro.

„Spitalele au nevoie de mai mult ajutor echipamente, materiale care pot fi achiziționate doar cu bani. Am lansat acum 6 zile campanie de donații financiare, având drept scop achiziționarea cel puțin a unui ventilator pulmonar, aparat care este foarte important pentru spitale în cauzele grave a persoanelor cu COVID-19” ne-a declarat Victoria Dunas.

Potrivit Victoriei, comunică activ cu primăria municipiului Cahul, iar domnul primar i-a promis o susținere largă, inclusiv în facilitarea utilizării banilor după destinație și pentru cele mai stringente necesități.

Victoria speră că băștinașii din Cahul, cei de peste hotare, vor răspunde apelului și vor veni cu un suport în primul rând pentru medicii Spitalului raional Cahul, pentru oamenii care sunt în prima linie de luptă cu virusul.

„Populația țintă sunt moldovenii din diasporă și anume cahulenii. Avem donații începând de la 5 euro pâna la 200 de euro. Sunt recunoscătoare pentru cei care ne ajută. Orice donație contează, cât de mică nu ar fi. Contează intenția și impactul. Trebuie să ne mobilizăm și să ne ajutăm reciproc. Stați acasă fiindcă pentru moment este singura soluție de a ajuta angajații medicali. Fiecare ajutor conteaza” punctează Victoria.

Victoria ne-a mai spus că va asigura o transparență totală a banilor și a bunurilor procurate și donate spitalului.

Până la moment, pe platforma de colectare de fonduri, pentru susținerea medicilor din Cahul au donat 61 de persoane.

 Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare