Publică un anunț
piatasud.md

Din cauza înzăpezirii, pe teritoriul spitalului din Cahul, bolnavii erau transportaţi cu ambulanţa

Administraţia Spitalului, care nu dispune de tehnică specializată, nu a mai aşteptat intervenţia structurilor responsabile din cadrul Primăriei Cahul şi a apelat la ajutorul unor agenţi economici.

Potrivit directorului Spitalului Raional Cahul, precipitaţiile abundente care au căzut în ultima perioadă au dus la îngreunarea activităţii instituţiei.   

„Nu o data ne-am adresat după ajutor pentru a deszăpezi teritoriul Spitalului Raional Cahul dar răspuns aşa şi nu am primit. Au fost şi o scrisoare oficială către Primăria oraşului la care răspuns tot nu am primit. Am fost nevoiţi să ne adresăm agenţilor economici din oraş” a declarat Anatolie Malcov.

Totodată, directorul Spitalului a menţionat că în mare parte au avut de suferit pacienţii care urmau să fie internaţi în spital şi „Principala problema era cu transportarea pacienţilor între secţiile spitalului. Era imposibil de a transporta pe targă şi eram impuşi să transportăm pacienţii cu ajutorul Ambulanţei Spitaliceşti”. 

Solicitat de ziuadeazi.md, Gavril Chiţaniuc, Şef Serviciul Salubrizare din cadrul Primăriei Cahul a menţionat că tehnica specializată, câteva zile în urmă, a lucrat la deszăpezire pe teritoriul Spitalului Raional Cahul. 

Pe de altă parte, în cadrul unui interviu acordat Buletinului Informativ „ASPECT” al Primăriei Cahul, Edilul a declarat că în dotarea Serviciului Salubrizare sunt 6 unităţi, de diferite categorii şi diferite specificaţii, şi toate sunt implicate în procesul de deszăpezire a arterelor din oraş. 

„În prim plan a fost întotdeauna Salvarea, Inspectoratul de Poliţie, Spitalul Raional, centrele de acordare a serviciilor medicale de aceea şi, la solicitări în primul rând, au fost ieşiri la faţa locului” a mai menţionat domnul Petru Burlacu. 

În timp ce se pregătea materialul, redacţia ziuadeazi.md a fost informată despre faptul că o unitate specializată a Serviciului Salubrizare a ajuns la faţa locului şi a început deszăpezirea teritoriului şi a căilor de acces către Spitalul Raional Cahul. 

Articole similare