Publică un anunț
piatasud.md

Din nou pauză în ședința Consiliului municipal Cahul. Ion Axenti: Consilierii sunt obligați să participe la ședințe // VIDEO

Din nou pauză în ședința Consiliului municipal Cahul. Ion Axenti: Consilierii sunt obligați să participe la ședințe // VIDEO

După ce, pe 4 martie, consilierii municipali au luat o pauză până astăzi, ședința așa și nu a continuat. 

La ora 13:00 în sala de mare a palatului Culturii au fost prezenți doar 13 aleși locali, din totalul de 27. Consilierii prezenți nu au continuat ședința, solicitând încă o pauză până mâine la ora 13:00, în speranța că colegii din consiliu se vor alătura. 

Precizăm că la ședința Consiliului municipal Cahul din 4 martie 2021 au fost prezenți 25 de aleși locali din 27.  Aceștia au aprobat peste 30 de proiecte de decizii de pe ordinea de zi.

Conflictul dintre aleșii locali a început la aprobarea statutului Întreprinderii Municipale „Gospodăria Comunal-Locativă Cahul” și a regulamentului de activitate a Consiliului de Administrare și a Comisiei de cenzori.

O dată ce s-a propus aprobarea componenței nominale a organelor de conducere a întreprinderii, fracțiunea PSRM, cei doi consilieri aleși pe listele Partidului Democrat și Vasile Vanțevici, consilier independent au părăsit sala în semn de protest.

În sală au mai rămas doar 13 aleși locali, care nu au putut continua ședința,  solicitând o pauză.  

Articole similare