Publică un anunț
piatasud.md

Director S.A. PAT 8: Numărul unităților de transport va fi diminuat de sărbători. Ruta 6 va circula în continuare

Director S.A. PAT 8: Numărul unităților de transport va fi diminuat de sărbători. Ruta 6 va circula în continuare

Corneliu Susanu, Directorul S.A. PAT 8  din Cahul, una dintre întreprinderile care asigură prestarea serviciilor de transport public, ne-a comentat la telefon solicitările transportatorilor privind ajustarea tarifelor și ce se va întâmpla cu acest serviciu după anul nou. 

„Am încercat să informăm autoritățile publice despre riscurile care sunt vis-a-vis de activitatea transportului public în municipiul Cahul în caz că nu vor fi ajustate tarifele. Sunt riscuri care nu țin numaidecât de întreprinderile noastre. Noi unități de transport avem, dar suntem la limită cu personalul, șoferii din cauza salariului mic pleacă și nu știm câți din cei care acum lucrează o vor face în continuare” ne-a declarat Cornel Susanu. 

Acesta a mai menționat că în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul autobuzelor va fi redus, cu suplinirea acestora în dependență de fluxul de călători. În acestă perioadă au fost identificate soluți ca ruta nr.6 să nu fie sistată complet, aceasta urmând să deservească mun. Cahul și după revelion. 

„S-a convenit cu autoritățile publice locale ca după revelion să avem mai multe discuții și să găsim soluțiile ca problemele care le avem să nu afecteze cetățenii municipiului Cahul. Noi dorim să activăm în continuare, iar datorită deciziei consiliului din 19 decembrie, prețul la circulatoare va fi compensat din bugetul consiliului municipal Cahul. Astfel o posibilă ajustare a tarifului la transportul public nu va afecta pe cei care circulă cel mai des: bătrânii și elevii/studenții” a mai specificat Cornel Susanu. 

Totodată, Directorul S.A. PAT 8 a precizat că este gata să prezinte solicitările sale la eventuale dezbateri publice organizate la subiectul ajustării tarifelor la transportul public în Cahul, menționând că transportatorii sunt gata să să discute toate soluțiile posibile pentru a evita sistarea serviciului. 

Precizăm că la 22 decembrie, în adresa primăriei Cahul a venit o informare de la întreprinderile care asigura prestarea serviciilor de transport public în mun. Cahul. În scrisoare transportatorii informează că din 1 ianuarie și până la ajustarea tarifului de către Consiliul municipal Cahul, sunt nevoiți să micșoreze numărul unităților de transport care deservesc rutele municipiului Cahul.

Potrivit scrisorii, ruta numărul 6 va fi sistată complet; numărul mașinilor de pe rutele nr. 1; nr. 2; nr. 4; nr. 5 și nr. 7 vor fi reduse până la 2 unități de transport.  

Articole similare