Publică un anunț
piatasud.md

Directorul executiv al BERD a vizitat Portul Giurgiulești

Directorul executiv al BERD a vizitat Portul Giurgiulești

Directorul executiv pentru Europa de Est și Caucaz la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, a efectuat astăzi o vizită la Portul Internațional Liber Giurgiulești, singurul port maritim-fluvial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Matteo Patrone, care vizitează Moldova pentru a se întâlni cu noul guvern și companiile private, a subliniat importanța unicului port internațional al țării pentru comerț și economie.

„BERD a sprijinit construcția și exploatarea portului Giurgiulești din 1995. Lucrăm activ pentru a promova continuarea funcționării și dezvoltării cu succes al acestui activ cheie de infrastructură și vom căuta să atragem investitori internaționali pentru a sprijini și dezvolta în continuare portul”, a spus Patrone.

La rândul său, Mathias von Tucher, directorul general al Danube Logistics SRL, a estimat că, după un an greu marcat de pandemia Covid-19, „an în care am avut  de asemenea și o recoltă proastă, ne așteptăm să crească volumele de mărfuri transbordate la mai mult de un milion de tone în anul 2021 – de la 934,000 de tone în 2020″. „În plus, în 2022 intenționăm să începem construcția unei noi dane, care să permită transbordarea mărfurilor solide în vrac și a mărfurilor generale pentru a extinde capacitatea”, a subliniat Mathias von Tucher.

Portul Internațional Liber Giurgiulești găzduiește 48 de companii rezidente, angajează 517 de persoane și deservește comerțul cu peste 50 de țări. Acesta servește la exportul de cereale și ulei vegetal, precum și la importul de combustibil, materiale de construcție, și mărfuri de uz general.

BERD a achiziționat 100% din acțiunile Danube Logistics SRL la 7 mai 2021. Banca este un important investitor instituțional în Moldova și până în prezent a investit peste 1,4 miliarde de euro în țară prin 146 de proiecte. De asemenea, a oferit servicii de consultanță pentru mai mult de o mie de companii din Moldova pentru a le ajuta să-și îmbunătățească performanța.

Articole similare