Publică un anunț
piatasud.md

Dispozițiile primarului din luna septembrie 2020

municipiul cahul

În perioada de referință, Primarul municipiului Cahul a emis 126 de dispoziții dintre care:  Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 44; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 9; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 69; trei dispoziții în domeniul gestionării patrimoniului public și o dispoziție din domeniul comerțului.  

Analizând dispozițiile publicate pe site-ul actelocale.gov.md identificăm un șir de acte care ar reprezenta un interes sporit pentru cetățeni.

Cheltuieli publice

la 17 septembrie a fost emisă dispoziția nr. 311 prin care a fost autorizată alocarea a 3420 lei pentru organizarea activității culturale de Ziua Internațională a Oamenilor în Etate, în incinta Casei de Cultură din s. Cotihana, mun. Cahul. Banii alocați au mers pentru cadouri și flori. 

Alți 8 mii de lei au fost alocați la data de 17 septembrie 2020 prin dispoziția nr. 312. banii au fost alocați pentru acoperirea cheltuielilor de cazare a membrilor Fondului pentru Tineri Cahul la tabăra de toamnă „YouthBank Cahul” desfășurată în perioada 18-20 septembrie în satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul. 

la 30 septembrie, prin dispoziția nr. 333 au fost alocați  10 mii lei pentru procurarea pachetelor cu produse alimentare pentru persoanele vârstnice care se află în situații de dificultate din mun. Cahul cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate. 

Pregătiri pentru alegeri 

În luna septembrie, primarul mun. Cahul a emis un șir de dispoziții privind autorizarea întrunirilor publice  pentru partidele politice. 

Astfel, prin dispoziția nr. 281 din 3 septembrie, dispoziția nr. 304 din 14 septembrie, 307 și 309 din 15 septembrie,  s-a luat act de declarațiile prealabile a organizațiilor teritoriale a partidelor politice privind desfășurarea activităților politice de informare a cetățenilor și instalarea corturilor pe teritoriul mun. Cahul.

La 11 septembrie (dispoziția 299), au fost stabilite locurile speciale de afișaj electoral pentru desfășurarea alegerilor Președintelui Republicii Moldova. Prin dispoziție au fost autorizate 6 locuri pentru afișarea publicității electorale, dar și locurile unde pot fi organizate întrunirile electorale. 

3 acțiuni publice autorizate în luna septembrie

În luna septembrie, au fost autorizate 3 evenimente publice, două cultural artistice. Au fost autorizate programul muzical-teatral susținut de grupul artistic handshow „Vocea Tăcerii”, organizarea unei expoziții de automobile în Piața Independenței, dar și evenimentul de deschidere a stagiunii 2020 – 2021 a Filarmonicii Municipale Cahul

La data de 15 septembrie, primarul emite dispoziția nr 306 „Cu privire la suspendarea temporară a procesului intsructiv-educativ în creșa-grădiniță nr. 14 „Spicușor” din mun. Cahul”. 

Suspendarea activității grădiniței a fost motivată de efectuarea lucrărilor de reparație capitală a blocului alimentar, lucrări de reparație a fațadei, schimbarea ușilor și geamurilor. Activitatea a fost suspendată din 7 septembrie. 

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare