Publică un anunț
piatasud.md

Dispozițiile Primarului mun. Cahul din luna iunie 2020

În luna iunie 2020, Primarul municipiului Cahul a emis 105 de dispoziții dintre care:  Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 19; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 8 ; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 77 și o dispoziție în domeniul construcțiilor.

Analizând dispozițiile publicate pe site-ul actelocale.gov.md identificăm un șir de acte care ar reprezenta un interes sporit pentru cetățeni.

Cheltuieli publice

La data de 11 iunie, Primarul municipiului Cahul emite Dispoziția cu privire la efectuare cheltuielilor publice prin care dispune alocarea 4625 lei pentru organizarea în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Banii au fost alocați pentru  diplome și pachete alimentare.

Tot pe 11 iunie (dispoziția nr. 209), este dispus alocare a 3655 lei pentru achiziționarea cadoului de preț Episcopului Basarabiei de Sud, Mitropolia Basarabiei, Preasfințitul Părinte Veniamin Goreanu, cu ocazia împlinirii a 2 ani de păstorie arhierească.

În dispoziția nr. 216 din 18 iunie, sunt alocați 20500 lei pentru procurarea cadourilor de preț pentru instituțiile medico-sanitare publice din municipiul Cahul, cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului.  Potrivit dispoziției, 1500 lei au mers pentru diplome, iar 1900 pentru cadouri de preț.

Tot la 18 iunie (dispoziția nr. 219), primarul mun. Cahul dispune alocarea a 18 mii lei din fondul de rezervă a mun. Cahul pentru transportarea angajaților din instituțiile medicale, persoane implicate în lupta cu COVID-19.

Instituirea Grupurilor de lucru de implementare a proiectelor

La 16 iunie, prin dispoziția nr. 212 este dispus crearea Grupului de lucru în vederea implementării programului  „EU4Moldova: regiuni-cheie” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Astfel, grupul de lucru este format din 11 membri, reprezentanți ai autorității publice locale, sectorului asociativ și mediul academic.

La 29 iunie, prin dispoziția nr 224, a fost creat grupul de lucru al mun. Cahul pentru achizițiile de servicii și  lucrări conform Proiectului Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul.

Grupul de lucru este format din 15 persoane, specialiști ai Primăriei Cahul și reprezentanți ai S.A. „Apă-Canal” Cahul.

La data de 13 iunie, prin dispoziția nr. 260-i au fost stabilite atribuțiile de funcție a viceprimarei mun. Cahul, Stela Bădin. Principalele domenii de responsabilitate a doamnei Viceprimar sunt: managementul  proiectelor, dezvoltarea economică, atragerea investițiilor și relațiile internaționale.

La 17 iunie este anunțat primul concurs de ocupare a funcției vacante de Administrator al Întreprinderii Municipal Virginia, se stabilește comisia de concurs și Regulamentul de organizare a Concursului. În comisia de concurs au fost incluși 9 persoane din partea APL, Consilieri municipali Cahul și un reprezentant al Întreprinderii.

Prin Dispoziția nr 270-i din 22 iunie, Primarul mun. Cahul prelungește concursul de ocupare a funcției vacante de Contabil-Șef al Primăriei Cahul până la data de 13 iulie 2020.    

Evenimente publice

La 11 iunie, prin dispoziția 208, este dispus desfășurarea cursei auto, organizată de Comunității Ruso-Slavone Cahul cu prilejul Zilei naționale a Federației Ruse. În dispoziție este indicat traseul pe care urmează să aibă loc cursa auto și responsabilii din cadrul INP de a monitoriza respectarea traseului.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare