Publică un anunț
piatasud.md

Doi bărbați depistați cu permise de conducere falsificate la PTF Cahul

Doi bărbați depistați cu permise de conducere falsificate  la PTF Cahul

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud efectuează cercetări pe numele unui conațional și al unui cetățean străin, care au fost identificați la trecerea frontierei, având în posesie acte contrafăcute. Ambele incidente au avut loc ieri, 6 decembrie, în PTF Cahul.

În primul caz, cercetat este un locuitor din raionul Cahul, în vârstă de 42 de ani. Bărbatul s-a prezentat la intrare în țară, în calitate de pasager al unui microbuz de pe ruta Moscova – Moldova. În urma verificărilor suplimentare, efectuate în baza analizei de risc, în lucrurile personale polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere moldovenesc, emis pe numele posesorului, care însă prezenta indici de falsificare. La audieri, moldoveanul a recunoscut că permisul l-ar fi perfectat în Federația Rusă, printr-un intermediar, contra sumei de 200 de dolari.

Într-un alt caz similar, consemnat la ieșire din țară, a fost documentat un cetățean al Ucrainei, pasager al rutei Chișinău-Sofia.  Bărbatul în vârstă de 34 de ani deținea și cetățenia Israelului. Ca urmare a verificărilor adiționale, asupra călătorului a fost depistată o carte de identitate, care era emisă din numele autorităților ungare. La cercetarea documentului cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare. Cetățeanul străin a declarat că ar fi obținut actul în anul 2017, în timp ce se afla la muncă în Ungaria. 

În repercusiune, ambele permise au fost ridicate, urmând a fi supuse expertizei, iar cercetările pe cazuri continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale.

Articole similare