Publică un anunț
piatasud.md

Doi bărbați din Cahul au agresat un carabinier în timpul serviciului

Doi bărbați din Cahul au agresat un carabinier în timpul serviciului
© carabinieri cahul

Doi bărbați au fost reținuți pentru agresarea unui carabinier aflat în misiune, transmite Telegraph.md

Incidentul a avut loc în noaptea de 21 iunie, aproximativ la ora 00:30, în timp ce carabinierul executa serviciul la paza și protecția sediului Consulatului României din or. Cahul.

În timp ce carabinierul atenționa un șofer, care parca automobilul neregulamentar lângă obiectivul diplomatic, la un moment dat, din direcție neunoscută, au apărut două persoane civile, vizibil în stare de ebrietate, ce aveau un comportament agresiv și se apropiau de militar numindu-l cu cuvinte necenzurate.

La somațiile carabinierului de a păstra distanța și de a înceta acțiunile ilegale, aceștia nu s-au conformat, reacționând violent, iar unul dintre ei l-a atacat fizic, încercând să-l deposedeze de mijloacele speciale.

Militarul a recționat prompt, agresorul fiind reținut, iar complicele lui a fugit într-o direcție necunoscută. A fost solicitat ajutor prin intermediul serviciului 112, unde au intervenit echipajele de poliție a IP Cahul, care l-a scurt timp au reținut și al doilea agresor.

Persoanele au fot conduse la IP Cahul pentru documentare. Identificați, bărbații s-au dovedit a fi originari din or. Cahul ambii în vârstă de 26 și respectiv 33 ani. Presupușii infractori au fost reținuți pentru 72 de ore.

Agresorii vor fi cercetați pentru huliganism și riscă amendă în mărime de la 750 u.c la 1350 sau închisoare de până la 5 ani.

Articole similare